8.8.2014, BILLA ČR, Pouze v prodejnách BILLA mají zákazníci jistotu nákupu českého masa Vocílka


Společnosti BILLA je přesvědčena, že si český zákazník zaslouží české produkty. Z toho důvodu již před čtyřmi lety na trh uvedla vlastní značku pro maso – „Vocílka“. Koupí masa Vocílka získává zákazník jistotu, že si odnáší maso vysoké kvality opracování, výborné chuti, zdravotně nezávadné, s garantovaným českým původem a z certifikovaných chovů. Sto procent veškerého hovězího, vepřového a drůbežího masa pod značkou Vocílka pochází z českých chovů. V České republice bylo také zpracováno profesionály v moderních provozech za přímé kontroly společnosti BILLA.

Vocílka garantuje vysokou českou kvalitu
„Značka Vocílka si stanovila jasný cíl – navázat na tradici našich předků, zpracovávat maso ze špičkových českých chovů a za příznivou cenu zaručit zákazníkovi stoprocentní kvalitu. Tím se zároveň „Vocílkovi“ daří pozdvihnout české řeznictví a naši zemědělskou výrobu jako celek. Nezanedbatelný je i socioekonomický dopad – díky podpoře českých chovů a českého masného zpracovatelského průmyslu se daří zvyšovat zaměstnanost v regionech s vyšším podílem nezaměstnanosti,“ přibližuje filosofii značky Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA.

Garance původu a řemeslného zpracování
Vepřové, hovězí i kuřecí maso pro značku Vocílka je vybíráno z certifikovaných českých chovů. Každé zvíře se v České republice narodilo, bylo zde odchováno a také následně zpracováno. Čím méně suroviny cestují, tím více se přispívá k ochraně životního prostředí. Pro společnost BILLA je tento přístup zcela přirozený, neboť minimalizace dopadů její činnosti na životní prostředí leží ve středu jejího zájmu.
Čerstvé maso Vocílka je profesionálně zpracováno v moderních provozech s dlouholetou tradicí řeznického řemesla. Vlastní zaměstnanci společnosti BILLA denně osobně dohlížejí v závodech na původ masa a jeho zpracování do výsledného balení pro zákazníka. Velmi se dbá na kvalitu opracování a očištění masa. Zákazník si tak domů odnáší naporcované maso přesně podle toho, k jakému gastronomickému účelu jej potřebuje.

Čerstvé maso je baleno do ochranné atmosféry složené z kyslíku (udržuje růžovou barvu) a oxidu uhličitého (zajišťuje optimální údržnost). Balicí stroje okolní vzduch odsají a do balíčku vpustí směs plynů. Ochranná atmosféra prodlužuje trvanlivost masa – od zabalení vydrží čerstvé minimálně osm dní – a to bez použití konzervantů! Zákazník dostává krásný kus dokonale opracovaného masa, u nějž je možné v každém okamžiku zpracovatelského procesu prokázat jeho bezpečnost.

Zákazníci svým nákupním chováním spoluvytváří svět, ve kterém žijeme. Volbou masa Vocílka dává spotřebitel jednoznačně přednost masu s českým původem a vědomým přístupem k živočišné výrobě. I proto Vocílka zaznamenal meziroční nárůst prodejů o téměř 4 %.

Portfolio Vocílka
Poctivé české maso Vocílka má v obchodech BILLA své pevné místo. Mezi zákazníky je neoblíbenější čerstvé hovězí zadní, roštěná, guláš nebo mleté maso. U vepřového masa zákazníci nejvíce sahají po kýtě bez kosti, řízkách, pleci bez kosti, krkovici s kostí a vepřové pečeni s kostí. Z kuřecích výrobků v nákupních košících nejčastěji končí kuřecí řízky, celé kuře, spodní a horní stehna a samozřejmě kuřecí čtvrtky.

Podpora českých dodavatelů
BILLA nabízí rozmanitou paletu českých výrobků, které dosahují takřka 70 % sortimentu. „Jsem hrdý na to, že BILLA podporuje českou výrobu. Jsme si vědomi toho, že česká produkce je důležitá, neboť vytváří nová pracovní místa pro obyvatele této země. Z toho důvodu chceme zákazníkům nabízet stále více potravin českého původu. Do roku 2015 bychom podíl českého zboží rádi navýšili na 75 procent,“ říká generální ředitel společnosti BILLA Jaroslaw Szczypka