Recepty



Čočkový salát s grilovaným lososem

Pro 4 osoby

Ingredience:
Losos filet 800 g
Olivový olej
Mořská hrubozrnná sůl mlýnek
Pepř barevný celý mlýnek
Tymián čerstvý snítka
Čočka 300 g
Jogurt bílý smetanový 4 lžíce
Okurka sterilovaná střední velikosti 4 ks
Nálev z okurek 8 lžic
Paprika mix žlutá a červená 300 g
Lahůdková cibulka 50 g
Sůl, pepř

Příprava:
Vypranou a namočenou čočku uvaříme doměkka a necháme vychladit. Papriky a okurky nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibulku na kolečka. Do nakrájené zeleniny vmícháme studenou čočku, ochutíme nálevem z okurek, solí, pepřem a vmícháme bílý jogurt. Filet lososa osolíme a opepříme a opečeme z obou stran na olivovém oleji
se snítkou tymiánu. Vložíme do trouby, při 180 °C pečeme dle výšky filetu 5–8 minut.
Filet lososa servírujeme na čočkovém salátu.