Recepty



Dýňová polévka

 
4 porce

Příprava: 60 minut

Ingredience:

300 g dýně máslové
1 cibule Naše Bio
2 brambory pozdní přílohové Naše Bio
2 lžíce olivového oleje
1 litr zeleninového vývaru
sůl a pepř
Na ozdobu a zjemnění:
smetana (lžíce na jednu porci)
Krutony:
4 plátky světlého toustového chleba
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce strouhaného sýra typu parmezán BILLA


Postup:

Na oleji zpěňte cibulku, přidejte dužinu z dýně
zbavenou semínek a brambory nakrájené na kostičky, osolte, opepřete. Zalijte vývarem a nechte probublávat na mírném ohni. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Toustový chléb nakrájejte na kostičky. Ve větší míse smíchejte olivový olej se sýrem a chléb obalte ve směsi. Pečte 15 minut ve vyhřáté troubě. Na talířích zakápněte smetanou.