Recepty



Dýňové noky s hlívou ústřičnou

Ingredience:
1 Česká farma dýně, středně velká (kolem 800 g)
2 Česká farma brambory typu C, vařené doměkka a nastrouhané najemno
2 žloutky vajec
200 g hrubé mouky
250 g Česká farma hlívy ústřičné
4 stroužky Česká farma česneku
80 g sýra Grana Padano, nastrouhaného
6 lžic slunečnicového oleje lístky čerstvé šalvěje sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:
Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience. Dýni opláchněte, rozpulte a vyjměte z ní semínka. Poloviny nakrájejte na dílky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte 2 lžícemi olivového oleje, osolte a upečte doměkka (asi 20 minut). Vychladlou dýni rozmixujte pomocí tyčového mixéru. V hluboké míse smíchejte pyré z pečené dýně s bramborami, přidejte žloutky, mouku, sůl a pepř. Vypracujte hladké těsto a vyválejte z něj váleček o průměru 3 cm. Z těsta odkrajujte špalíčky dlouhé 4 cm a pomocí vidličky vytvořte vroubky. Do velkého hrnce dejte vařit vodu a osolte ji. Až voda začne vřít, vhoďte do ní noky. Jakmile vyplavou na povrch, noky sceďte. Mezitím rozehřejte v hluboké pánvi zbývající olivový olej. Přidejte česnek nakrájený na plátky, šalvěj a hlívu ústřičnou. Osolte, opepřete a směs orestujte dozlatova. V pánvi smíchejte houbovou směs s uvařenými noky. Podávejte posypané sýrem Grana Padano.