Recepty



Hruškovo-jablkové čatní

Ingredience:
8 jablek, oloupaných a zbavených jádřinců
8 hrušek, oloupaných a zbavených jádřinců
1 Česká farma cibule, nakrájená na kostičky
1 badyán
1 celá skořice
3 hřebíčky
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
2 lžíce Naše bio javorového sirupu
2 lžíce Naše bio slunečnicového oleje

Postup:
Ve velkém hrnci se silnými stěnami zpěňte na oleji nakrájenou cibuli. Přidejte jablka a hrušky nakrájené na kostičky, zázvor, veškeré koření a javorový sirup. Podle chuti dosolte, převažovat by však měl sladkokyselý nádech. Na mírném ohni přiveďte k varu a duste bez pokličky po dobu 50 minut, dokud se všechny ingredience nepropojí. Pokud se na směsi tvoří pěna, odeberte ji z povrchu. Podle potřeby občas podlijte lžící horké vody. Ke konci varu vyjměte hřebíčky, skořici a badyán, směs přemístěte do čistých skleniček a sterilizujte v páře po dobu 40 minut při teplotě 100 °C.