Recepty



Krůtí roláda s dýní

Pro 4 osoby, příprava 60 minut

Ingredience:
800 g krůtích prsou
400 g Chef Menu baby špenátu
100 g BILLA másla
4 lžíce dijonské hořčice
3 lžíce BILLA olivového oleje
1 šalotka
4 stroužky česneku
4 lžíce strouhaného sýra BILLA
Grana Padano
1 BILLA vejce
sůl a pepř

Pečená dýně:
1 dýně Hokkaido
4 lžíce BILLA olivového oleje
2 snítky rozmarýnu
mořská sůl
dýňový olej

Příprava:
V pánvi rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku a česnek. Přidejte baby špenát a krátce spařte. Vejce rozklepněte do misky, přidejte nasekaný špenát a promíchejte se sýrem, dochuťte solí a pepřem.
Na rozklepaný, osolený a opepřený plát krůtích prsou rovnoměrně naneste špenátovou směs a zarolujte. Svažte kuchyňským provázkem, potřete ze všech stran olejem a hořčicí a za občasného podlévání horkou vodou pečte
v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 40 minut. Podávejte s pečenou dýní.

Pečená dýně: Omytou dýni nakrájejte na měsíčky a rozložte na plech. Posypejte mořskou solí, přidejte snítky rozmarýnu, zakapejte olivovým olejem a při 180 °C pečte 30 minut. Pro zvýraznění chutě zakapejte před podáváním dýňovým olejem.