Recepty



Krevetové krokety s majonézou

Ingredience:

200 g vyloupaných krevet
100 g světlého toustového chleba
1 vařený brambor Česká farma
100 g strouhanky
2 dl mléka
hrst nasekané čerstvé petrželky
1 vejce
olej na smažení
sůl a pepř na dochucení
majonéza k podávání

Postup:

Krevety opláchněte, přelijte horkou vodou a nechte deset minut odstát. Polovinu toustového chleba zalijte mlékem a nechte nasáknout. Chléb rozdrobte do mísy, přidejte nasekané krevety a nastrouhaný brambor, čerstvou petrželku, vejce, osolte, opepřete podle chuti a promíchejte. Namočenýma rukama vytvořte malé krokety, lehce je obalte ve strouhance a naskládejte na pečicí papír, aby se nepřilepily k podložce. Do pánve nalijte 2cm vrstvu oleje, rozehřejte a krokety v něm osmažte ze všech stran dozlatova.