Recepty



Kuřecí Cordon Bleu

Pro 4 osoby, příprava 30 minut

Ingredience:
6 půlek kuřecích prsou bez kůže
a kostí
6 plátků švýcarského sýra
6 plátků šunky
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
1 kávová lžička mleté papriky
6 polévkových lžic másla
1/2 šálku suchého bílého vína
1 kávová lžička kuřecího vývaru
1 polévková lžíce kukuřičného
škrobu
1 šálek smetany

Příprava:
1. Jestliže budou kuřecí prsa příliš silná, naklepejte je. Na každou půlku prsou položte plátek sýra a plátek šunky tak, aby byl 2 centimetry od okrajů.
Z kuřecího masa vytvořte kapsu kolem náplně a uzavřete párátky. V menší misce smíchejte mouku a papriku a obalte v nich kuřecí maso.
2. Ve větší pánvi rozehřejte na středně vysokém plameni máslo a osmažte kuřecí maso, až bude na všech stranách dohněda. Přilijte víno a vývar. Snižte teplotu, zakryjte a duste 30 minut, až nebude kuřecí maso růžové a budou vytékat čiré šťávy.
3. Vyndejte párátka a kuřecí prsa přendejte na teplý talíř. V menší misce prošlehejte kukuřičný škrob se smetanou a pomalu vmíchejte do pánve.
Vařte a míchejte, dokud směs nezhoustne, a přelijte s ní kuřecí maso. Můžete podávat s hranolkama.