Recepty



Kuřecí buchta

Pro 4 osoby, příprava 100 minut

Vynikající kuřecí buchta z nakrájeného masa s mrkví, hráškem a celerem.

Ingredience:
500 gramů půlek kuřecích prsou, bez
kůže, bez kostí a nakrájené na kostky
1 šálek mrkve nakrájené na kolečka
1 šálek mraženého zeleného hrášku
1/2 šálku nakrájeného celeru
1/3 šálku másla
1/3 šálku drobně nakrájené cibule
1/3 šálku polohrubé mouky
1/2 kávové lžičky soli
1/4 kávové lžičky černého pepře
1/4 kávové lžičky celerových semínek
1 a 3/4 šálku kuřecího vývaru
2/3 šálku mléka
300 gramů listového těsta

Příprava:
1. Předehřejte troubu na 220 °C.
2. Do kastrolu nasypte kuřecí maso, mrkev, hrášek a celer, přidejte vodu a vařte 15 minut. Odstavte z plotny, sceďte a odložte stranou.
3. V kastrolu na středním plameni osmažte na másle cibuli, až bude měkká a průsvitná. Vmíchejte mouku, sůl, pepř a celerová semínka. Pomalu vmíchejte kuřecí vývar a mléko. Nad středně nízkým plamenem nechte probublávat doměkka. Odstavte z plotny a odložte stranou.
4. Kuřecí směs dejte na spodní část těsta. Přelijte horkou tekutou směsí. Překryjte horním dílem těsta, uzavřete okraje a odřízněte přebytečné těsto. Nahoře v těstě prořízněte několik malých otvorů, aby mohla unikat pára.
5. Pečte v předehřáté troubě 30 až 35 minut, nebo až bude těsto zlatavě hnědé a náplň začne bublat. Nechte vychladnout 10 minut před podáváním.