Recepty



Nadívané dýně

Ingredience:
6 menších dýní
250 g mletého vepřového masa Vocílka
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce slunečnicového oleje
plechovka sekaných rajčat
8 oříšků másla
sůl a pepř

Postup:
Neoloupané dýně odrbejte kartáčkem. Odřízněte z nich vršek, který použijete jako pokličku při zapékání. Vydlabejte z nich dužinu a zbavte ji semínek. Připravte masovo-dýňovou nádivku. Na oleji zpěňte nadrobno nasekanou cibulku a rozdrcený česnek, přidejte mleté maso, dužinu a směs rozmělněte vařečkou. Krátce opečte a podlijte konzervovanými rajčaty. Osolte a opepřete podle chuti a duste pod pokličkou 20 minut. Vydlabané dýně naplňte směsí, do každé vložte oříšek másla a přiklopte vršky. Vyskládejte na plech a pečte do úplného změknutí, asi 40 minut při teplotě 180 °C.

Tip:
Dýňové pokličky můžete ozdobně vyřezat. Oči, nos a ústa rovnou nakreslete na dýni fixem a poté vyřízněte ostrým nožíkem.