Recepty



Orecchiette s masovým ragú

Pro 4 osoby, příprava 120 minut

Ingredience:
400 g BILLA orecchiette
2 lžíce BILLA olivového oleje
50 g BILLA másla
1 cibule
2 řapíky celeru
1 mrkev
100 g Vocílka mletého vepřového masa
100 g Vocílka mletého hovězího masa
1 dl suchého bílého vína
1 dl plechovka rajčat ve vlastní šťávě
čerstvě nastrouhaný sýr
BILLA Grana Padano
sůl a pepř

Příprava:
Do hrnce se silným dnem dejte olej, máslo a nasekanou cibulku, kterou nechte zesklovatět. Pak přihoďte nasekaný celer a mrkev a 3 minuty restujte. Přisypte oba druhy mletého masa. Maso vidličkou rozmělněte, až se začne ze všech stran zatahovat. Přilijte víno a povařte, dokud se nevypaří. Pak do směsi vyklopte rajčata z plechovky, osolte, opepřete a stáhněte plamen na minimum, aby omáčka jen probublávala. Omáčku vařte bez pokličky na mírném ohni co nejdéle, minimálně dvě hodiny. Orecchiette uvařte podle návodu na obalu a sceďte je. Omáčku promíchejte s uvařenými těstovinami a podávejte vydatně posypané sýrem BILLA Grana Padano.