Recepty



Parmezánové kuře s penne

Pro 4 osoby

Těstoviny penne v rajčatové krémové omáčce s kousky chilli papriky promíchané se žampiony, špenátem a s parmezánovým kuřecím masem navrchu.

Ingredience:
3 šálky strouhaného parmezánu
500 g těstovin penne
4 půlky kuřecích prsou bez kůže a kostí
3 lehce prošlehané vaječné bílky
2 rajčatové protlaky
2 plechovky rajčat nakrájených
na kostky
1 plechovka rajčatové omáčky
1/4 kávové lžičky nahrubo nakrájené
chilli papriky, nebo podle chuti
1 balení čerstvých žampionů
nakrájených na plátky
1 balení čerstvého špenátu

Příprava:
Předehřejte troubu na 200 °C. Pečicí plech vyložte papírem na pečení. Do mělké misky nasypte 2 šálky parmezánu. Do velkého hrnce nalijte vodu, lehce osolte a na velkém plameni přiveďte k prudkému varu. Jakmile se voda začne vařit, přidejte penne, zamíchejte a opět přiveďte k varu. Těstoviny vařte za občasného míchání bez pokličky, dokud se těstoviny důkladně neuvaří, ale přesto budou
pevné na skus, tedy asi 11 minut. Nechte důkladně okapat.
Kuřecí prsa obalte v bílcích. Po obou stranách přimáčkněte do parmezánu v mělké misce, aby se obalila. Zlehka zmáčkněte mezi dlaněmi, aby neopadával žádný sýr.
Kuřecí maso umístěte na připravený pečicí plech. Kuřecí prsa pečte v předehřáté troubě, až přestanou být růžová a začne vytékat bezbarvá šťáva, tedy asi 18 minut.
Kontaktní teploměr zasunutý do středu by měl ukázat alespoň 74 °C. Mezitím ve velkém kastrolu a na mírném ohni ohřejte rajčatovou omáčku, rajčata nakrájená na kostky, rajčatový protlak a nahrubo nakrájené chilli.
Nechte probublávat a mezitím dokončete zbývající kroky.
Nad středním plamenem ve velké pánvi asi 5 minut smažte žampiony se špenátem, dokud nezměknou, a vmíchejte do omáčky. Penne nasypte do servírovací mísy, kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte je na těstoviny. Těstoviny a maso přelijte omáčkou a posypte zbývajícím šálkem parmezánu.