Recepty



Pikantní kuřecí křidélka pivem polévaná

Pro 2 osoby

Ingredience:
10 kuřecích křídel Vocílka
4 lžíce extra panenského
olivového oleje
2 čerstvé chilli papričky
4 stroužky česneku
2 lžičky grilovacího koření
1 tmavé pivo na polévání

Postup přípravy:
Z oleje, prolisovaného česneku, nasekaných chilli papriček
a grilovacího koření si připravte marinádu, kterou důkladně potřete křidélka ze všech stran. Nechte uležet nejlépe do druhého dne. Grilujte za stálého otáčení a polévání pivem 35–45 minut. (Pokud grilujete v troubě, podložte maso alobalem a grilujte při 250 °C asi 35 minut.)

Tip:
Na velkém žáru připravujte hovězí a grilujte ho po dobu 6–10 minut, na středním žáru chystejte kuřecí a vepřové, grilujte 10–15 minut. 7 minut postačí na úpravu ryb.