Recepty



Polévka z dýně a červené čočky

Ingredience:
1 menší dýně, pečlivě vydrhnutá kartáčkem
200 g červené čočky
1 cibule, nakrájená na kostičky
1l Naše Bio zeleninového vývaru
4 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kokosového mléka
1 lžička kari koření
3 lžíce olivového oleje sůl a pepř čerstvá petržel na zdobení

Postup:
Na slunečnicovém oleji zpěňte cibulku, přidejte kari koření a dýni nakrájenou na kostičky (i se slupkou) a červenou čočku. Promíchejte a zlehka orestujte. Zalijte vývarem a pozvolna vařte 20 minut. Ke konci varu přidejte rajčatový protlak a kokosové mléko, osolte a opepřete. Nechte pět minut provařit a nakonec rozmixujte tyčovým mixérem. Podávejte posypané petrželí.