Recepty



Rybí krém s houskovými krutony

Ingredience:

Rybí vývar
2 kapří hlavy
1 cibule Česká farma
1 mrkev Česká farma
2 petržele Česká farma
2 stonky řapíkatého celeru
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy

Rybí krém
60 g másla BILLA
1 cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
1 mrkev, oškrábaná a nastrouhaná na hrubém struhadle
1 petržel, oškrábaná a nastrouhaná na hrubém struhadle jikry z jednoho kapra
1 lžíce hladké mouky Naše Bio špetka muškátového květu sůl a pepř podle chuti

K podávání
krutony ze dvou housek nebo z toastového chleba čerstvé bylinky (pažitka, petržel)

Postup:
Nejdříve připravte rybí vývar. Do 1,5 l studené vody vložte kapří hlavy, zeleninu a koření. Přiveďte k varu a nechte zvolna táhnout 40 minut. Během varu sbírejte pěnu. Vývar nechte vychladnout a přeceďte. Z hlav oberte maso a později ho použijte jako vložku do polévky. Ve velkém hrnci zpěňte na másle cibuli. Až zezlátne, přidejte mrkev, petržel i jikry a vše opečte dozlatova. Zaprašte hladkou moukou a zlehka osmahněte. Přilijte vývar (cca 1 litr) a vařte do změknutí kořenové zeleniny, asi 20 minut. Polévku rozmixujte dohladka, dochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Nalijte do hlubokých talířů, do každého vložte maso z vývaru, povrch ozdobte krutony a čerstvými bylinkami.