Recepty



Saltimbocca s omáčkou z Marsaly a kaštanů s růžičkovou kapustou

Pro 4 osoby

Ingredience:
500 g krůtích prsou (nakrájených na plátky),
100 g prosciutta nakrájeného na tenké plátky,
600 g růžičkové kapusty, 8 lístků čerstvé šalvěje,
25 g másla,
1 lžíce olivového oleje,
100 g předvařených loupaných kaštanů, nahrubo nasekaných,
1 sklenice Marsaly (italské dezertní víno) nebo sherry,
čerstvě umletý pepř

Příprava:
1. Růžičkovou kapustu uvařte doměkka v osolené vodě. Poté sceďte.
2. Mezitím naporcujte krůtí prsa na menší kusy. Každý kus opepřete a položte na něj prosciutto a lístky šalvěje.
3. Na pánvi rozpalte máslo s olivovým olejem a řízky smažte při vysoké teplotě.
4. Po 1–2 minutách řízky otočte a poté přidejte kaštany. Přilijte Marsalu nebo sherry a nechte krátce povařit.
5. Rozdělte růžičkovou kapustu na talíře, přidejte altimboccu (kousky masa se šalvějí) a přelijte trochou omáčky.
Podávejte s ciabattou.