Recepty



Satay z krkovičky

Pro 6 osob, příprava 20 min. + 60 min. na odležení

Ingredience:
400 g Vocílka krkovičky
čerstvý koriandr na posypání

Marináda:
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 lžíce arašídového másla
1 jarní cibulka
1 zelená chilli paprička
3 stroužky česneku
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce rybí omáčky
2 lžíce Naše Bio třtinového cukru
1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
1 lžíce slunečnicového oleje

Příprava:
Maso nakrájejte přes vlákno na dlouhé proužky široké jeden centimetr. Na marinádu rozmixujte všechny uvedené ingredience a maso naložte na hodinu do směsi. Připravte si dřevěné špejle, které namočte do vody. Na špejle napichujte a zároveň omotávejte kolem osy jednotlivé proužky
masa. Za stálého otáčení a potírání zbylou marinádou ogrilujte dozlatova, celkem po dobu 5–6 minut. Podávejte posypané čerstvým koriandrem. Zbylou marinádu můžete ohřát a použít jako přeliv na masové špízy.