Recepty



Slaný koláč s karamelizovanou dýní

Ingredience:
1 billa listové těsto
300 g dýně hokkaido, očištěné a nakrájené na plátky
1 lžíce Naše Bio javorového sirupu
1 lžíce billa balsamica
1 lžička billa medu
4 lžíce BILLA oleje
100 g BILLA nivy, nastrouhané na hrubém struhadle
100 g billa jader z vlašských ořechů
plátky billa másla, sůl a pepř

Postup:
Ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm plátky dýně. Přidejte balsamikový ocet, javorový sirup, med, sůl, pepř a restujte, dokud se tekutina nevypaří. Dýně by měla po všech stranách zezlátnout. Plech či kulatou koláčovou formu vyložte pečicím papírem a rozložte listové těsto (jistě oceníte, že ho nemusíte válet). Rozprostřete na ně karamelizovanou dýni, ořechy a posypte nivou. Povrch koláče poklaďte plátky másla a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C po dobu 25 minut. Upečený koláč nechte vychladnout na mřížce.