Recepty



Steak s kukuřicí a čerstvou mátovou omáčkou

Ingredience:
4 hovězí steaky Vocílka
4 kukuřičné klasy Chef Menu,
předvařené, vakuově balené
čerstvě mletý pepř
hrubozrnná mořská sůl Billa
olivový olej Naše Bio

Mátová omáčka:
hrst čerstvé máty
2 lžičky třtinového cukru Naše Bio
2 lžičky bílého vinného octu
sůl a pepř

Postup přípravy:
Před grilováním nechte maso hodinu odležet v pokojové teplotě. Rozpalte gril a z obou stran steak opečte podle své chuti. Dvě minuty po jedné straně stačí na krvavý steak, dobře propečený steak vyžaduje pět minut po každé straně. Po stažení z grilu maso ještě dochází, proto je třeba nechat steaky odstát, aby se uvolnila jejich šťáva a vůně. Stejným způsobem ogrilujte ze všech stran i kukuřičné klasy. Podávejte na nahřátých talířích a těsně před konzumací maso a kukuřici osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem. Na mátovou omáčku nasekejte čerstvou mátu a smíchejte se třtinovým cukrem. Zalijte dvěma lžícemi horké vody a míchejte dřevěnou vařečkou, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte bílý vinný ocet, osolte, opepřete a před podáváním nechte půl hodiny odležet, aby se chutě propojily.