Recepty



Toust croque monsieur

Ingredience:

6 plátků veky
3 plátky šunky Zvonařka Vocílka
80 g másla BILLA
2 lžíce hladké mouky
šálek mléka
80 g nastrouhaného ementálu
80 g strouhaného sýra Grana Padano BILLA
1 lžička dijonské hořčice
sůl a pepř podle chuti

Postup:
Připravte si bešamel. Máslo rozpusťte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte mouku a za stálého míchání dvě minuty restujte. Zalijte mlékem, osolte, opepřete a nechte propojit. Bešamel odstavte z ohně a vmíchejte sýr Grana Padano. Plátky veky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby předehřáté na 220 °C a opékejte 2 minuty po každé straně. Polovinu veky obložte šunkou a zasypejte polovinou ementálu. Přiklopte zbývajícími plátky veky a na každý toust naneste kopeček bešamelu. Posypejte zbylým ementálem a zapékejte 15 minut při teplotě 230 °C.