Recepty



Vepřové kotlety na šalvěji

Příprava těchto kotlet je snadná, ale přitom chutnají tak, jako bychom nad nimi strávili hodiny! Můžeme podávat s opečenými červenými bramborami a zeleninou.

Ingredience:
2 lžičky soli
1 lžička sušené šalvěje
1 lžička mletého černého pepře
6 vepřových kotlet s kostí
2 lžíce másla
1 hrnek vody
2 kostky hovězího bujonu

Příprava:
V misce smícháme sůl, šalvěj a černý pepř a směsí potřeme obě strany kotlet. Ve velké pánvi na středním ohni rozpustíme máslo nebo margarín a kotlety osmažíme, cca 5 minut z každé strany nebo dokud nezhnědnou.
Mezitím v samostatném malém rendlíku na prudkém ohni hřejeme vodu s bujonem a mícháme, dokud se bujon nerozpustí. Přidáme ke kotletám, zakryjeme a na mírném ohni pozvolna dusíme 45 minut.