Recepty



Vepřové na zázvoru s pomerančovou šťávou

Ingredience:
1/4 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky mletého zázvoru
sůl na dochucení
1/2 lžičky mletého černého pepře
4 lžíce olivového oleje
4 silné vepřové kotlety
1 cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky
1 lžíce brandy
1 1/2 hrnku pomerančové šťávy

Příprava:
1. Předehřejeme troubu na 175 °C.
2. Mouku, zázvor, sůl a pepř dáme do papírového nebo igelitového sáčku. Vložíme do sáčku kotlety a zatřeseme jím, aby se rovnoměrně pokryly kořením. V pánvi na středním ohni zahřejeme olej. Vepřové kotlety na horkém oleji z obou stran orestujeme. Přesuneme je do zapékací mísy.
3. Vložíme cibuli do horké pánve a dusíme doměkka. Přidáme brandy a zamícháme, aby se odlepily případné připečené kousky. Vytvořenou směs nalijeme na vepřové kotlety v zapékací míse. Zalijeme pomerančovou šťávou.
4. Zakryjeme a pečeme 45 minut nebo tak, aby se kotlety důkladně propekly. Podáváme se vzniklou pomerančovou omáčkou.