Recepty



Vepřové v pita chlebu

Pro 4 osoby

Ingredience:
400 g naklepaného vepřového
masa bez kosti,
4 pita chleby,
sůl,
pepř,
česnek,
čerstvý tymián,
pažitka,
petrželová nať,
čerstvý salát,
2 rajčata,
3 jarní cibulky,
okurka,
7 černých oliv,
150 g čerstvého sýra,
1 hrnek jogurtu,
1 lžička citronové šťávy,
2 žampiony

Postup přípravy:
Omyjeme salát a natrháme ho na kousky. Nadrobno nakrájíme rajčata, okurku, cibuli, pažitku, petrželovou nať, čerstvý tymián a olivy. Vše smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a případně dochutíme citronovou šťávou.
Maso naklepeme. Potřeme ho česnekem, solí a pepřem a z obou stran orestujeme společně se žampiony. Rozkrojíme pita chléb a opečeme ho. Na spodní polovinu chleba rozetřeme čerstvý sýr, přidáme salát, plátky masa,
přiklopíme druhou polovinou chleba a podáváme.