Recepty



Vepřové v pivní marinádě

Ingredience:
Pivní marináda:
4 lžíce slunečnicového oleje
500 ml světlého piva
2 stroužky česneku
1 lžička grilovacího koření
1 lžička soli
1,5 kg vepřové kýty v celku Vocílka
4 jablka

Postup:
Den předem maso nechte marinovat v pivní marinádě, kterou vytvoříte smícháním všech ingrediencí. Druhý den dejte maso do pekáče, přidejte oloupaná jablka, nakrájená na čtvrtky. Podlijte naběračkou horké vody a marinádou. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny až hodinu. Pak maso obraťte a při mírné teplotě pečte podle potřeby přibližně dalších 40 minut. V průběhu pečení seškrabávejte připečenou šťávu kolem pekáče. Trochu procezené omáčky nalijte na pečeni, zbytek podávejte v omáčníku.

Tip
Chuť masa zlepšíte, přidáte-li ke kýtě kousek vepřového bůčku nebo menší vepřové kolínko