Recepty



Waldorfský salát

Ingredience:
1 menší celerová bulva
2 jablka
100 g Billa vlašských ořechů
100 g hroznového vína bezpeckatého
100 g gorgonzoly nebo Bleu d´Avergne
150 g majonézy nebo Billa zakysané smetany
1 lžicka jablečného octa
1 lžícka Billa medu sůl a pepř

Postup:
Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte i se slupkou na tenké plátky, oloupaný celer nastrouhejte na nudličky. Kuličky vína rozpulte, vlašské ořechy na sucho opražte na teflonové pánvi. Všechny sypké ingredience promíchejte ve velké míse a připravte si zálivku. Stranou našlehejte majonézu s jablečným octem a medem a dolaďte podle vlastní chuti solí a pepřem. Zálivku důkladně spojte se základem, nechte odležet 15 minut v lednici a podávejte posypané rozdrobeným sýrem.