Recepty



Zelenina v papilotě

Pro 4 osoby, příprava 30 minut

Ingredience:
1 lilek
1 cuketa
2 zelené papriky
4 rajčata
6 nových brambor
svazek jarní cibulky
4 stroužky česneku
4 snítky tymiánu
4 lžíce extra panenského olivového
oleje Naše Bio
sůl a pepř podle chuti
4 čtverečky z pečicího papíru
o rozměru 40 × 40 cm
4 krajíce bílého toastového chleba

Příprava:
Lilek a cuketu opláchněte, nakrájejte na špalíčky dlouhé 5 centimetrů, posolte a nechte půl hodiny vypotit. Poté opláchněte a osušte. Papriky, rajčata a brambory ve slupce důkladně operte a nakrájejte na kousky. Cibuli omyjte a nakrájejte. Připravte si čtverce pečicího papíru a naskládejte do středu zeleninu, do každého balíčku přidejte
neoloupaný stroužek česneku v celku a snítku tymiánu. Osolte, opepřete, zakapejte olivovým olejem a zavažte kuchyňským provázkem. Grilujte co nejdále od uhlíků. Jako podklad pro papilotu použijte alobalovou grilovací
misku. Grilujte 30 až 40 minut, dokud nejsou všechny druhy zeleniny měkké. Těsně před podáváním vyndejte z balíčků stroužky česneku, vymáčkněte česnek ze slupky a potřete jím krajíce toastového chleba.