Naše Bio


Privátní značka „NAŠE BIO“ je exkluzivní a chráněná značka pro BIO sortiment. Výrobky pod značkou NAŠE BIO zakoupíte pouze v řetězci BILLA.

Novinky v sortimentu

Naše Bio Pšeničné medové pukance 100 g
Naše Bio Jogurt fik se zázvorem 150 g
Naše Bio Mátový čaj porcovaný 20x1,2 g

Co znamená BIO?

Nápis BIO mohou nést pouze produkty ekologického zemědělství. Při jejich pěstování a zpracování se dodržují přísná pravidla a normy. Nesmějí se používat pesticidy, umělá hnojiva a geneticky upravené organismy. Při výrobě bio produktů je zakázáno používat umělá (syntetická) barviva, aromatické a konzervační látky, ochucovadla a jiné přídavné látky. Dodržování uvedených zásad pravidelně kontrolují nezávislé kontrolní organizace pověřené ministerstvem zemědělství. Každý výrobek, který nese označení BIO musí mít od těchto organizací certifikaci.
 
Jak poznám BIO výrobek?

Certifikovaný BIO výrobek je viditelně označen národním bio logem s nápisem: Produkt ekologického zemědělství. V České republice je to - tzv. biozebra - pod kterou je umístěn kód kontrolní organizace. Logo má zelenozelenou barvu nebo je v černobílém provedení. Pokud je výrobek certifikován jinde než v České republice, najdete na jeho obalu bio znak dané země. Loga se sice liší, nicméně garantují, že se opravdu jedná o produkt ekologického zemědělství.

V čem je BIO lepší?

Biopotraviny jsou kvalitní potraviny o vysoké nutriční hodnotě. Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství, kde se nesmí používat GMO, hormony a chemicko-syntetické látky. Konzumací výrobků NAŠE BIO chráníte své zdraví i okolní životní prostředí!

Proč jsou BIO výrobky dražší?

Protože výroba i zpracování bio potravin je ekonomicky náročnější, než pěstování a výroba „běžných“ potravin. A tyto náklady se nutně musí odrážet i v konečné ceně. Biopotraviny představují sice dražší, zato zdravější alternativu k produktům většinového intenzivního zemědělství a „moderního“ potravinářského průmyslu.

Chutnají BIO výrobky lépe?

Můžou ale nemusí. Jsou produkovány bez pesticidů, konzervantů a ochucovadel, takže u nich vyniká jejich přirozená chuť. Problém ovšem je, že většina lidí už v dnešní době nezná přirozenou chuť potravin. Nejmarkantnější chuťový rozdíl mezi bio a „běžnými“ potravinami, dle různých výzkumů, je v čerstvých produktech (ovoce, zelenina, maso, džusy).