Main Content

Výrobky privátních značek společnosti BILLA se pyšní titulem Novinka roku 2019

• BILLA uspěla v letošní Volbě spotřebitelů
  • Hned 6 produktů privátních značek získalo ocenění Novinka roku 2019
  • Nezávislá spotřebitelská anketa potvrdila vysokou kvalitu privátních značek BILLA, BILLA Premium, Clever a FREE

Společnost BILLA získala v letošní anketě Volba spotřebitelů 2019 hned několik ocenění. Šest z nominovaných produktů napříč privátními řadami byly zvoleny novinkami roku 2019 v několika kategoriích. BILLA zabodovala s výrobky privátních značek BILLA, BILLA Premium, Clever A FREE. Do letošního ročníku bylo přihlášeno 159 výrobků či výrobkových řad, které byly rozděleny do 52 kategorií. Oficiální vyhlášení vítězů se uskutečnilo 30. května v prostorách multifunkčního sálu DOX+.

Oceněním Novinka roku programu Volba spotřebitelů se mohou každoročně pochlubit nejlepší nové nebo inovované výrobky uvedené na trh s rychloobrátkovým zbožím. „Teší nás, že zákazníci oceňují kvalitu výrobků od privátních značek. Tato zpětná vazba je pro nás velmi důležitá, pomáhá nám reagovat na jejich přání a flexibilně uzpůsovat naši nabídku jejich požadavkům,“ řekla manažerka korporátní komunikace a tisková mluvčí společnosti BILLA Dana Bratánková.

Novinkou roku 2019 v kategorii Čokoládové cukrovinky se staly BILLA Premium Belgické pralinky, které porazily například konkurenční výrobky od Milky nebo Orionu. Pečeť kvality Volby spotřebitelů si ze slavnostního večera odnesl také BILLA Premium Akátový med, který bodoval v kategorii Přírodní sladidla. Mezi oceněnými se objevila a svou kvalitu tím potvrdila také řada bezlepkových výrobků FREE. Logem Novinka roku 2019 v kategorii Speciální potraviny se teď mohou pochlubit těstoviny, muffiny, sušenky i kukuřičné chlebíčky nejnovější privátní značky.

Nejvíce však spotřebitele zaujaly výrobky od Cleveru. Ocenili totiž hned tři produkty – stelivo pro kočky bodovalo v kategorii Potřeby pro domácí mazlíčky, pečicí papír převálcoval konkurenty v kategorii Kuchyňské potřeby a tradiční pomazánkové se umístilo na pomyslné bedně vítězů v kategorii Saláty a pomazánky. Všechny vítězné výrobky nyní zákazníci najdou v regálech označené logem Novinka roku 2019 programu Volba Spotřebitelů.

Kategorie Čokoládové cukrovinky
BILLA PREMIUM BELGICKÉ PRALINKY

Novinka značky BILLA Premium potěší každý mlsný jazýček. Kolekce rozmanitých pralinek je vyrobena z pravé belgické čokolády za použití certifikovaného UTZ kakaa, které pochází z podmínek respektujících principy udržitelnosti. Pralinky jsou dováženy přímo z Belgie a baleny jsou v České republice.

Kategorie Kuchyňské potřeby
BILLA PEČICÍ PAPÍR

Clever pečicí papír je pro pohodlnější pečení již nastříhaný na 30 archů. Netrhá se a je odolný až do teploty 220 °C. Vhodný je současně i do mikrovlnné trouby. Produkt je vyrobený v Rakousku.

Kategorie Potřeby pro domácí mazlíčky
CLEVER STELIVO PRO KOČKY

Pětikilové stelivo pro kočky od cleveru jsme zákazníkům představili v novém atraktivnějším obalu. Je vyrobené ze 100% přírodního materiálu, který díky své vynikající absorpční schopnosti dobře hrudkuje. Výborně neutralizuje pachy a je vyrobené v České republice.

Kategorie Přírodní sladidla
BILLA PREMIUM AKÁTOVÝ MED

Akátový med BILLA Premium nekrystalizuje, protože obsahuje více fruktózy než glukózy. Má nižší glykemický index, proto je vhodný i pro speciální jídelníčky. Med pochází ze Slovenska a v České republice je balen.

Kategorie Saláty a pomazánky
CLEVER TRADIČNÍ POMAZÁNKOVÉ

Clever tradiční pomazánkové je oblíbená termizovaná pomazánka, která je k dostání ve čtyřech příchutích – natural, křen, pažitka a šunka. Produkt je vyráběn v České republice.

Kategorie Speciální potraviny
BEZLEPKOVÁ ŘADA FREE

U spotřebitelů zabodovalo i sedm výrobků z nové řady FREE, která je zaměřena na bezlepkové potraviny. Zákazníci si mohou vybrat muffiny s kousky čokolády, ale také křupavé sušenky s čokoládovými kousky nebo se smetanou. Kromě sladkostí doplňují řadu bezlepkových potravin také těstoviny, a to hned ve třech variantách - Penne rigate, Sedani, Spaghetti.

Marketingový program Volba spotřebitelů odstartovala společnost Atoz Marketing v roce 2001. Jedná se o program, který již devatenáctým rokem monitoruje, oceňuje a podporuje nové a inovované výrobky na českém trhu rychloobrátkového zboží. Oceněné produkty jsou vyhlášeny na základě průzkumu v ČR, provedeného na reprezentativním vzorku 4 000 respondentů.

Manažerka korporátní komunikace / Tisková mluvčí
REWE GROUP Česká republika, BILLA, spol. s r.o.