BILLA přechází na prodej papírových tašek. Na jaře 2019 nabídne zákazníkům i další ekologické varianty

• Společnost BILLA ukončí na konci roku 2018 prodej plastových nákupních tašek
• Zákazníkům nově nabídne pouze tašky z recyklovaného papíru a polypropylenu
• Na jaře 2019 navíc rozšíří sortiment o tašky jutové a textilní

Společnost BILLA ukončí na konci prosince 2018 prodej plastových nákupních tašek a nahradí je ekologičtějšími papírovými. V prodeji budou 2 varianty tašek, a to malá o rozměrech 32x16x27 cm a nosností 10 kg za 3,90 Kč a velká o rozměru 32x16x45 cm a nosností 15 kg za 6,90 Kč. Zákazníci si budou moci nákup odnést i v taškách z polypropylenu za 29,90 Kč, které v nabídce BILLY zůstávají. Na jaře 2019 BILLA navíc sortiment rozšíří i o tašky jutové a textilní.

Společnost přechází na prodej ekologických tašek v souvislosti se svou dlouhodobou strategií udržitelnosti a ekologického smýšlení. Stávající plastové nákupní tašky budou v prodeji do konce roku 2018 nebo do vyprodání zásob.

Přechod na prodej papírových nákupních tašek jsme plánovali zhruba 6 měsíců. Plníme tak další bod z naší strategie trvalé udržitelnosti a věříme, že zákazníci tento krok vedoucí k ještě větší ochraně životního prostředí uvítají a na nové alternativy v podobě papírových tašek z recyklovaného papíru a dalších ekologičtějších variant si rychle zvyknou,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel BILLA ČR.

Dana Bratánková Manažerka korporátní komunikace / Tisková mluvčí REWE GROUP Česká republika, BILLA, spol. s r.o.