V jarním kole Potravinové sbírky vybrala BILLA skoro 30 tun potravin a drogerie

• BILLA se zapojila do pilotního projektu České federace potravinových bank se 48 prodejnami
  • Zákazníci supermarketů BILLA věnovali lidem v nouzi celkem 26 633 kg potravin a 2 959 kg drogerie
  • Vybrané potraviny by nasytily více než 53 tisíc lidí

Společnost BILLA se v sobotu 18. května zapojila do jarního kola celorepublikové Sbírky potravin, která má za cíl pomoci domácnostem a rodinám v tíživé situaci, azylovým domům, samoživitelům a dalším znevýhodněným skupinám. Do vůbec prvního jarního kola se zapojila s celkem 48 prodejnami napříč Českou republikou, ve kterých v den sbírky pracovalo 345 dobrovolníků. Ti společně vybrali téměř 30 tun zboží, které by dohromady vytvořily 53 265 porcí jídla.

Nejúspěšnějším supermarketem BILLA se v jarním kole stala prodejna v Letech u Dobřichovic, kde se podařilo vybrat 1 215 kg potravin a drogistického zboží. Druhým supermarketem, kterému se podařilo vybrat nejvíce zboží, byla pražská filiálka v Budějovické ulici (1 157 kg) a třetí příčku obsadila prodejna v Mánesově ulici v Českých Budějovicích (1 150 kg).

Sbírka potravin nově organizovaná Českou federací potravinových bank a Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR za podpory společnosti BILLA, Asociace společenské odpovědnosti a dalších partnerů se bude od letošního roku konat vždy dvakrát ročně (na jaře a na podzim). Pomoc je zaměřena zejména na seniory, matky samoživitelky, pěstounské rodiny, děti z dětských domovů, hendikepované či lidi bez domova a v nouzi a pokrývá celou Českou republiku.

„Chtěla bych poděkovat všem zákazníkům, kteří se do jarního kola sbírky zapojili a přispěli tak dobré věci. Zároveň děkuji všem dobrovolníkům, kteří obětovali svůj volný čas ve prospěch lidí v nouzi, a velký dík patří zároveň našim zaměstnancům, kteří dokázali vytvořit pro zákazníky, dobrovolníky a další partnery takové podmínky, aby sbírka na všech našich 48 prodejnách proběhla bez sebemenších komplikací,“ říká Dana Bratánková, manažerka korporátní komunikace a koordinátorka projektu za společnost BILLA ČR.

Manažerka korporátní komunikace / Tisková mluvčí
REWE GROUP Česká republika, BILLA, spol. s r.o.