Hlavní obsah

Vyjádření společnosti BILLA k novému preventivnímu opatření nošení ochrany úst a nosu u svých zaměstnanců

Společnost BILLA je prvním řetězcem v ČR, který se rozhodl opatření nošení ochrany úst a nosu znovu pro své zaměstnance zavést. Společnost věří, že tento krok bude jimi i zákazníky vnímaný pozitivně. Ochrana zdraví zaměstnanců pro společnost totiž zůstává naprostou prioritou, protože právě oni hrají velmi důležitou roli při zabezpečování zásobování obyvatel naší republiky.

Opatření povinného nošení roušek pro zaměstnance společnosti BILLA zavedla firma kvůli nepříznivému vývoji epidemiologické situace v ČR. Společnost je rovněž v pravidelném kontaktu s krajskými hygienickými stanicemi, situaci sleduje, vyhodnocuje a přijímá následná opatření k ochraně svých zaměstnanců i zákazníků. Dle dostupných informací je nejrizikovější, když spolu lidé pobývají delší dobu v uzavřeném prostoru a mají mezi sebou malé rozestupy. Z tohoto hlediska je tedy pobyt zákazníků rizikový, a protože lidé již nejsou tak důslední jako na začátku pandemie, kdy zodpovědně dbali veškerých opatření (ochrana nosu a úst, povinné rozestupy, apod.), považuje společnost BILLA tento preventivní krok jako správný.

Právě prevence a obezřetné chování jsou pro společnost klíčové a zajišťují minimalizaci případných negativních dopadů. Pro své zaměstnance společnost BILLA zajišťuje pitný režim a v rámci ochrany jejich zdraví dále plánuje zaktivovat doprovodný preventivní program.

Preventivní opatření bude platné až do odvolání.

V rámci opatření doporučuje BILLA i svým zákazníkům, aby zvážili nošení pokrývky úst a nosu při nákupu v prodejní síti Billa a chránili své zdraví spolu se zaměstnanci obchodního řetězce.

Manažerka korporátní komunikace / Tisková mluvčí
REWE GROUP Česká republika, BILLA, spol. s r. o.

BILLA ČR je součástí skupiny REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1991. S obratem ve výši přes 34 mld. Kč (2019), s 235 prodejnami a více než 6 500 zaměstnanci je BILLA lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí široký výběr produktů známých i privátních značek. Velký důraz je kladen na čerstvý sortiment, jako jsou lahůdky, pečivo, ovoce a zelenina, mléčné produkty, maso a chlazené produkty. BILLA se soustředí na podporu českých producentů, proto české potraviny tvoří již 72 % jejího celkového obratu. České potraviny jsou také součástí privátních značek řetězce BILLA – Vocílka, Česká farma, BILLA Naše bio, BILLA, BILLA Premium, BILLA Easy či Clever.

Více informací na: https://www.billa.cz

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve 3 693 prodejnách v Evropě zaměstnává téměř 80 000 pracovníků. REWE International AG je součástí německé REWE Group, která působí ve 13 zemích Evropy a patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených. REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorfu provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v 7 zemích střední a východní Evropy.