BILLA navyšuje od září mzdy zaměstnancům prodejen v průměru o 7,3 %

• Společnost BILLA od září navýší svým zaměstnancům mzdy v průměru o 2 000 Kč
  • Jedná se o 3. navýšení mezd za posledních 12 měsíců
  • Vyšší mzdu získá více než 4 000 zaměstnanců

Společnost BILLA od září tohoto roku navyšuje již po 3. za posledních 12 měsíců mzdy zaměstnanců prodejen. Za toto období společnost navýšila mzdy prodejnímu personálu v průměru o více jak 20 %. Změny se dotknou více než 4 000 zaměstnanců vybraných pozic. Nejvíce si polepší prodavačky a pokladní, a to v průměru o 2 400 Kč.

Společnost BILLA je jedním z 50 nejvýznamnějších zaměstnavatelů v České republice, který od vstupu na Český trh v roce 1991 dynamicky roste. S ohledem na vývoj trhu a cíl zajistit zaměstnancům dobré pracovní podmínky od začátku září navyšuje mzdy vybraných pozic v průměru o 2 000 Kč. Nejvyšší nárůst mzdy čeká pokladní a prodavače či prodavačky čerstvých úseků, kteří si polepší v průměru až o 2 400 Kč.

„Naším cílem je dlouhodobě udržovat vysokou loajalitu našich zákazníků, k jejichž spokojenosti přispívá mimo jiné dobrá práce našich zaměstnanců přímo na prodejnách. Abychom tento standard zachovali, nabídli našim zaměstnancům kvalitní pracovní podmínky a zůstali na žebříčku atraktivních zaměstnavatelů, rozhodli jsme se přistoupit k navýšení mezd, a to již po 3. během posledních 12 měsíců,“ komentuje zvyšování mezd generální ředitel BILLA ČR Jaroslaw Szczypka.

Jsme velmi rádi, že se nám podařilo vyjednat nárůst mezd, který provozní zaměstnanci skutečně pocítí ve svých peněženkách a zvýší se jim životní úroveň,“ říká prezidentka UZO Renáta Burianová.