Main Content

Vyjádření společnosti BILLA k incidentu na prodejně v ulici Na Hrázi 177/4, Praha 8

Společnost BILLA po zhlédnutí zveřejněného postu na facebookovém profilu obyvatel Prahy 8 zahájila ve věci napadení zákazníka členem externí bezpečnostní agentury okamžité šetření.

Incidentu externího zaměstnance bezpečnostní agentury se zlodějem, jenž již v červnu letošního roku na stejné prodejně napadl nožem jiného pracovníka bezpečnostní agentury, a má bohaté kriminální zkušenosti, předcházelo ze strany ostrahy profesionální přistoupení k zákazníkovi, který byl přistižen při krádeži zboží. Z kamerových záznamů dané prodejny byl pracovník ostrahy během rozhovoru se zadrženým brutálně napaden pěstí do obličeje. Na napadení pak pracovník agentury bohužel k našemu zjištění reagoval neadekvátně a zadrženého napadl namísto jeho zpacifikování a vyčkání do příjezdu Policie ČR, která byla ke krádeži přivolána. Chtěli bychom ubezpečit všechny naše zákazníky, že toto jednání považuje společnost BILLA ČR za neakceptovatelné a na základě těchto skutečností rozvazuje s touto agenturou spolupráci.

Bezpečnostní agentury si BILLA ČR najímá pro ochranu svých zákazníků, zaměstnanců a majetku externě. V rámci požadavků, které BILLA ČR klade na jednotlivé pracovníky ochranných služeb, požaduje, aby jejich činnost odpovídala zásadám slušného a zdvořilého jednání vůči zákazníkům a zejména, aby nepůsobila rušivě pro poctivého zákazníka. V tomto ohledu dělá naše společnost maximum, aby proškolení jednotlivých agentur odpovídalo nárokům, které jsou na tyto služby ze strany BILLA ČR kladeny. Pokud dojde k selhání a porušení těchto zásad, z pravidla se jedná o individuální pochybení konkrétního pracovníka externí ostrahy, nicméně společnost BILLA vždy tato porušení šetří a vyvolává patřičné důsledky. Velice se omlouváme všem našim zákazníkům, kteří byli incidentu přítomni a chceme je ubezpečit, že jsme učinili patřičné kroky pro to, aby mohli na našich prodejnách i nadále bezproblémově nakupovat své oblíbené zboží.

S Policií ČR společnost BILLA aktivně spolupracuje a předala jí veškeré dostupné materiály z bezpečnostních kamer dokladující průběh celého incidentu. Za tuto událost se všem zákazníkům ještě jednou omlouváme, BILLA ČR