MainContentHeadline

3 jednoduché snídaně z ovesných vloček

Ovesné vločky patří mezi jednu z nejlepších potravin, kterou můžete po ránu svému tělu dopřát. Díky složitým sacharidům, které se postupně uvolňují, zajistí přísun energie doslova na celé dopoledne. Pro svůj nízký obsah kalorií jsou oblíbené také při redukčních dietách. Našemu tělu pomáhají ve správném trávení a posilují celý imunitní systém.

Pokud tedy ovesné vločky ještě pravidelně nesnídáte, je nejvyšší čas to napravit. Máme pro vás 3 jednoduché a chutné recepty.

Fermentované ovesné vločky s ovocem a ořechy

Máte ráno opravdu naspěch? Pak jsou pro vás fermentované ovesné vločky tou pravou snídaní! Stačí minimum práce i času, a přitom si hravě vytvoříte vydatnou a nutričně plnohodnotnou snídani. Fermentované (=namáčené) ovesné vločky jsou navíc daleko výživnější díky velkému množství nutričně hodnotných látek, které se přes noc v tekutině z vloček uvolní. Jejich namočení zajistí i to, že vločky zesládnou a získají daleko lepší chuť. Jediné, na co je třeba nezapomenout, je večer vločky zalít vodou nebo mlékem.

Na 2 porce:
- 1 hrnek Naše Bio Ovesné vločky
- 1 hrnek Naše Bio Selské mléko čerstvé 3,5%
- 4 lžíce Naše Bio Směs ořechů s rozinkami
- špetka skořice
- 2 lžíce BILLA Med lesní

Ovesné vločky namočte spolu se směsí ořechů a rozinek přes noc do mléka. Směs můžete ponechat na kuchyňské lince nebo ji vložit do lednice. Ráno hotové vločky už jen dochuťte skořicí a můžete je ihned konzumovat nebo si připravenou směs vzít v uzavíratelné sklenici s sebou do práce.

Ovesná kaše

Teplá ovesná kaše sice zabere o něco více času než fermentované vločky, avšak za odměnu váš organismus po ránu krásně prohřeje. Pokud toužíte po odlehčení, uvařte si kaši bez mléka, pouze ve vodě. Chutná bude i tak, uvidíte.

Na 2 porce:
- ½ hrnku Naše Bio Ovesné vločky
- 1 jablko (hruška, banán…)
- ½ hrnku sušeného ovoce (Naše Bio Rozinky, Naše Bio Ananas, Naše Bio Mango)
- 2 hrnky vody - 1 lžíce Naše Bio Snídaně Inků

K servírování:
- 2 hrsti čerstvého ovoce
- 2 lžíce BILLA Med lesní

Ovoce (jablko, hrušku) nastrouhejte (banán stačí pouze nakrájet na menší kousky), vložte se všemi ostatními ingrediencemi do kastrůlku a krátce povařte. Uvařenou kaši rozmixujte tyčovým mixérem. Takto hotovou kaši naservírujte do misek, přidejte čerstvé ovoce a doslaďte podle chuti medem.

Banánovo-ovesné lívance

Tento poslední recept se naopak hodí nejlépe na dlouhá nedělní rána, kdy nikam nespěcháte a můžete si vychutnat v klidu a pohodě chuťově vynikající, a přitom zdravé lívance.

Na 2 porce:
- 3/4 hrnku Naše Bio Ovesné vločky
- 1 hrnek Naše Bio Selské mléko čerstvé 3,5%
- 1 banán
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
- 4 lžíce Naše Bio Javorový sirup Grade C
- sezónní ovoce podle chuti

Ovesné vločky vložte do mixéru a pár krátkými impulzy rozmixujte na jemnou mouku (nemusí být zcela hladká). Přidejte mléko, banán a opět umixujte na konzistenci řidšího těsta. Přidejte kypřící prášek a s pomocí oleje na pánvi nebo lívanečníku na středně silném plameni usmažte dozlatova jednotlivé lívance. Hotové lívance dozdobte ovocem a těsně před podáváním přelijte javorovým sirupem.

Další články

Připravte si doma krásná velikonoční vajíčka

Recept na velikonočního beránka

Velikonoční nádivka podle staročeského receptu