MainContentHeadline

Boloňské špagety


Poctivá boloňská omáčka sice zabere trochu víc času, ale výsledek za tu námahu rozhodně stojí! V lednici vám navíc vydrží i několik dní, takže nemusí zůstat jen u špaget. Celý recept je zároveň bez lepku díky špagetám nové značky BILLA Free!

Ingredience:

  • 300 g mleté maso Vocílka speciál
  • 3 řapíky celeru
  • 2 cibule
  • 3 mrkve Bon Via ze svazku
  • strouhaný sýr BILLA Grana Padano D.O.P.
  • krájená rajčata BILLA v plechovce
  • BILLA špagety Free
  • 200 ml bílého vína
  • špetka muškátového ořechu
  • bazalka
  • olivový olej BILLA Premium
  • pepř a sůl BILLA v mlýnku

Postup:

V kastrolu na lžíci olivového oleje zpěňte jemně nakrájenou cibulku. Přidejte nadrobno nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Nechte zesklovatět a vmíchejte mleté maso. Maso zprudka osmažte, pomalu přilejte po troškách víno a pozvolna redukujte. Přidejte rajčata i s nálevem a stáhněte plamen. Směs občas promíchejte a asi hodinu duste do zhoustnutí omáčky. V případě potřeby lehce podlijte vodou. Když je boloňská směs téměř hotová, připravte si těstoviny. Do vysokého hrnce dejte vařit vodu, kterou poctivě osolte. Těstoviny vložte do vody až v okamžiku, kdy začne voda vřít. Vařte je asi 8–9 minut. Jakmile jsou těstoviny al dente, sceďte je a promíchejte v kastrolu spolu s omáčkou. Při servírování posypte strouhananým parmezánem a nasekanou bazalkou.

Další články

Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem

Vypečené rohlíčky: 5 tipů pro nejlepší domácí pečivo

Odlehčená americká snídaně snadno a zdravě.