MainContentHeadline

Chřestový krém s bylinkovými krutóny, slaninovým chipsem a křepelčím vejcem


Chřest je konečně tu a v té nejlepší kondici! Využijte chřestové období naplno a připravte pro celou vaši rodinu jednoduchou, ale především báječnou polévku. Výborně ji doplňuje křupavý slaninový chips a nechybí ani křepelčí vejce. Milovníci krémových polévek se mají na co těšit!

Ingredience:

  • 2 svazky zeleného chřestu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 100 g BILLA anglické slaniny
  • 2 ks křepelčích vajec
  • 250 ml BILLA smetany na vaření
  • 1 l zeleninového vývaru BILLA
  • toustový chléb
  • 2 ks stroužky česneku
  • lžíce másla
  • snítka tymiánu a rozmarýnu

Postup:

Na pánvi osmažte cibuli dozlatova, přidejte nakrájený chřest a podlijte zeleninovým vývarem. Vařte doměkka. Rozmixujte a přidejte smetanu a sůl. Na závěr přidejte dva stroužky prolisovaného česneku a promíchejte.

Slaninový chips

Postup:

V předehřáté troubě na 160 °C pečte slaninu vyskládanou na plechu s pečicím papírem asi 10 minut.

Bylinkové krutóny

Postup:

Toustový chléb nakrájejte na libovolně velké kostičky a rozprostřete na plech. V rendlíku rozehřejte máslo a přidejte nadrobno nasekaný rozmarýn s tymiánem. Chléb pokapejte ochuceným máslem a pečte na 160 °C přibližně na 8 minut.

Další články