MainContentHeadline

Grilovaná vepřová panenka s pečeným salátem


Omrzelo vás grilování stále stejně připraveného masa? Zkuste svůj grilovací repertoár rozšířit o šťavnatou vepřovou panenkou, která vám v kombinaci s česnekem a pečenou zeleninou opět vykouzlí úsměv na tváři.

Ingredience:

  • 1 kg vepřové panenky
  • 1 palička česneku Bon Via
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej BILLA Premium
  • sůl, pepř
  • 500 g malých brambor typu Grenaille
  • 250 g cherry rajčátek Bon Via
  • 2 červené cibule
  • palička česneku Bon Via
  • 250 g BILLA Naše BIO odtučněného tvarohu
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • hrst hladkolisté petržele
  • lžíce olivového olej BILLA Premium
  • sůl, pepř

Postup:

Panenku nejlépe večer před úpravou naporcujte na cca 10 cm kousky. Úzkým nožíkem je uprostřed prořízněte a vložte dovnitř celé stroužky česneku spolu s rozmarýnem. Zakápněte olivovým olejem a nechte v lednici přes noc marinovat. Pokud se rozhodnete panenku grilovat, budete potřebovat poklici na gril, stejně dobře jde ale upravit i na grilovací pánvi. Rozpalte gril a zprudka opečte ze všech stran. Následně gril vypněte a maso dopečte pod poklicí ještě cca 10-15 min. Hotovou panenku nekrájejte hned, ale nechte 5 minut odpočinout, aby nepustila šťáva z masa. Posléze nakrájejte maso na tenčí plátky a finálně jej osolte a opepřete čerstvě drceným pepřem. Brambory umyjte a vařte vcelku i se slupkou. Mezitím si nakrájejte rajčata spolu s cibulkou, stroužky česneku ponechte celé. Rozpalte troubu, a jakmile budou brambory uvařené doměkka, slejte vodu a přendejte brambory na pečící plech pokapaný olivovým olejem. Rovnoměrně rozprostřete nakrájenou zeleninu, kterou lehce pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. Nasekejte petrželku společně s koprem. Bylinky přimíchejte do tvarohu a zjemněte lžící olivového oleje. Osolte a dle chuti opepřete. Jakmile je zelenina hotová, tak ji ještě teplou promíchejte s tvarohovým dipem, aby se chutě krásně propojily.

Další články