MainContentHeadline

Grilujte s našimi růžovými víny


Slunečné teplé jarní a letní dny jsou ideální na grilování s přáteli. Grilované ryby nebo maso a lehký čerstvý zeleninový salát skvěle doplní moravská nebo česká růžová vína. Pojďme si vychutnat tyto báječné okamžiky a naše rosé..

Grilovaný pstruh s citronem

  • 4 čerství pstruzi
  • sůl
  • pepř
  • 3 citrony
  • máslo

Postup:

Rozpalte gril na nejvyšší teplotu, mezitím rybu pečlivě omyjte a pak osušte. Zevnitř i zvenku ji řádně osolte. Na obou bocích pstruha udělejte 2–3 šikmé zářezy. Do každého z nich vložte plátek citronu. Na ryby položte tenké plátky másla a dejte na gril. Posypte strouhanou citronovou kůrou. Ryby opékejte zhruba 6–8 minut z každé strany. Nakonec je pokapejte čerstvou citronovou šťávou a podávejte se zeleninovým salátem nebo kouskem pečiva.

Tip sommeliera

Ke grilovanému pstruhovi bych doporučil svěží suchá růžová vína a klarety z odrůd jako Rulandské modré, Frankovka a Svatovavřinecké z velkopavlovické či slovácké podoblasti ročníku 2017 v kvalitě jakostní kabinetní víno nebo pozdní sběr.

Další články