Main Content

Křupavé panini s mozzarellou (1 porce)


Panini jsou rychlé a dokřupava zapečené bagety z Itálie. Ideální jako snídaně nebo poctivá svačina během dne. A co je na nich vlastně tak skvělého? Můžete je naplnit vším, co máte rádi. My pro vás máme variaci s naší debrecínskou pečení a voňavými polosušenými rajčaty.

Ingredience:

  • 1 světlá rustikální bageta
  • mozzarella BILLA
  • 150 g debrecínské pečeně z pultu lahůdek
  • 100 g polosušených rajčat BILLA
  • hrst rukoly BILLA
  • 1 stroužek česneku
  • lžička extra panenského oleje BILLA Premium
  • špetka soli

Postup

1. Pokud nevlastníte speciální gril na panini, nelamte si s tím hlavu. Bohatě vám postačí jakákoliv grilovací pánev. Nejdříve si připravte suroviny.
2. Mozzarellu oddělte od nálevu a pokrájejte na tlustší kolečka. Česnek prolisujte, smíchejte s olejem a prohoďte spolu s plátky mozzarelly.
3. Dejte rozpálit grilovací pánev. Mezitím podélně rozkrojte bagetu, naplňte ji debrecínkou, sýrem, rukolou a potřete zbytkem oleje.
4. Připravenou bagetu položte na rozpálenou grilovací pánev a přitlačte talířem nebo druhou pánvičkou, jako kdyby byla v toustovači. Po chvilce bagetu obraťte a postupujte stejně.

Další články