Main Content

Kuřecí křídla po vietnamsku s voňavou rýží (pro 4 osoby)


Křupavá kuřecí křídla jsou jistotou řady grilovaček. Snadná na přípravu a chuťově dotažená, přesně taková je naše verze s asijským šmrncem. Výhodou také je, že tento recept můžete připravit klasicky v troubě a s voňavou přílohou navíc!

Ingredience:

  • 500 g kuřecích křídel Vocílka
  • 250 g parboiled rýže BILLA Premium
  • 1 lžíce akátového medu BILLA Premium
  • mlýnek s chilli BILLA Premium
  • 2 lžíce teriyaki omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • několik kapek rybí omáčky
  • limeta hrst koriandru
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička slunečnicového oleje BILLA

Postup:

1. Kuřecí křídla omyjte a osušte. Připravte si misku na marinádu.
2. Smíchejte med, teriyaki, sojovou omáčku a přidejte rozmačkaný česnek.
3. Zakápněte půlkou limetky. Nasekejte koriandr a spolu s lžičkou oleje a chilli přidejte do omáčky. Dle chuti můžete ještě dosolit.
4. Kuřecí křídla nechte přes noc marinovat.
5. Rýži dejte do vody v poměru 1:1 a vařte na mírném plameni 15 až 20 minut.
6. Do vychladlé rýže přidejte čerstvě nasekaný koriandr.
7. Kuřecí křídla pečte ideálně na grilu. V troubě na horkovzduchu při 180 °C trvá upečení cca 20 minut.
8. Křídla podávejte posypaná krátce orestovanými sezamovými semínky a v případě chuti zakápnuté limetkou.

Další články