Main Content

Lehká tvarohová bábovka


Pamatujete si prázdniny na chalupě, kdy babička po obědě přinesla ke kávě čerstvě upečenou bábovku? Recept na tento moučník patří mezi ty nejtradičnější a tipů na tu zaručeně nejlepší existuje nespočet. Proč si tradiční recepturu trochu neodlehčit? Můžete si tak s klidem dopřát místo jednoho kousku rovnou dva!

Ingredience:

2 ks čerstvé vejce BILLA
250 g měkkého tvarohu Clever
300 g polohrubé mouky BILLA
100 g Hery
1 prášek do pečiva
190 g cukru
100 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů BILLA Naše BIO
100 g rozinek BILLA
20 g medu BILLA
1 pomeranč BILLA Bon Via
špetka soli

Postup:

V hluboké míse smíchejte tvaroh, cukr, vejce a rozpuštěný tuk a směs vyšlehejte dohladka. V druhé menší misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a pomerančovou kůrou. Postupně přisypávejte suchou směs do mokré a vše poctivě míchejte metlou. Do těsta přidejte rozinky a ořechy. Pokud bude směs řídká, nebojte se přidat mouku nebo naopak pro zředění mléko. Vymažte si středně velkou formu na bábovku olejem a vysypte hrubou moukou, aby se po upečení bábovka snáze vyklopila. Samozřejmě můžete použít i silikonovou formu, se kterou je vyklopení hotové bábovky jednodušší. V předehřáté troubě pečte bábovku na 170 °C asi 45 minut. Pro jistotu zkuste špejlí, jestli se těsto nelepí. Pokud je špejle suchá, bábovka je hotová.

Další články

Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem

Vypečené rohlíčky: 5 tipů pro nejlepší domácí pečivo

Odlehčená americká snídaně snadno a zdravě.