Main Content

Minipárečky v anglickém stylu


Rčení „snídaně je základ“ asi nemůže být víc pravdivé, než v podání pravé vydatné anglické snídaně. Kombinace fazolí s chutnými párečky vás zasytí na celé dopoledne a možná déle. A co víc, taková snídaně o víkendu může být i báječná příležitost pro společenskou událost.

Ingredience:

  • 1 balení Vocílka minipárečků
  • 1 balení BILLA anglická slanina
  • 250 g bílých fazolí
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 100 g žampionů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce cukru
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list
  • snítka tymiánu
  • 2 kuličky nového koření
  • BILLA toastový chléb
  • 4 ks cherry rajčátek
  • olej
  • sůl, pepř

Postup:

Fazole si namočte přes noc do studené vody. Druhý den vodu osolte a vařte na mírném plameni do měkka asi hodinu. Poté si nakrájejte cibulku na jemno a na másle ji orestujte dozlatova. Cibulku zasypte mouku a krátce zasmažte. Přilijte protlak, přisypte koření, bylinky a za stálého míchání vařte 10 minut do doby, kdy směs na pánvi zhoustne. Podle chuti oslaďte cukrem, opepřete a osolte. Z husté směsi vyndejte bobkový list a další koření a omáčku rozmixujeme dohladka, přidejte uvařené fazole. Na rozehřátou pánvi opečte plátky anglické slaniny. Vypečte ji do růžova a na zbylém tuku krátce osmahněte nakrájené žampiony. Do vařící vody vložte na 3 minuty minipárečky. Do rozehřáté pánve s kapkou oleje rozklepněte vajíčka. Hotová volská oka osolte a opepřete. Na stejné pánvi opečte toasty do křupava. Podávejte vše na jednom talíři s opečenými toasty a čerstvými rajčátky.

Další články