MainContentHeadline

Netradiční svačina: Sandwich s brie a kaki


Kombinace sýru a ovoce je prostě neodolatelná (pokud pomineme obligátní kuřecí prso s broskví a eidamem). Stačí si vybavit grilovaný hermelín s brusinkami, kozí sýr s mangem, salát s ricottou a jahodami, sýr s modrou plísní a fíky… Tyhle dvě ingredience pro sebe očividně byly stvořené. Pokud také neustále hledáte nové inspirace, vyzkoušejte náš recept na jednoduchý sandwich – sametová textura a jemná chuť brie v něm dokonalé ladí s medovou chutí zralého kaki. Toto exotické ovoce původem z Číny je v sezóně od září do prosince a vzhledem k jeho zdravotním benefitům by byla veliká škoda ho na podzim nezařadit do jídelníčku – obsahuje vysoké množství téměř všech vitamínů a minerálů, antioxidanty, vlákninu, žádný tuk a jen 70 kcal ve 100 gramech. Dejte si dvě týdně a uvidíte, že se vám podzimní deprese i nachlazení letos vyhnou obloukem.

Recept:

  • 4 plátky vícezrnného chleba
  • hrubozrnná hořčice
  • 4 plátky prosciutto di parma BILLA Premium
  • 1 kaki
  • balíček rukoly Easy BILLA
  • 100 g sýru brie

Postup:

Plátky chleba opečte nasucho v toustovači nebo na pánvi a každý plátek potřete hořčicí. Na dva krajíčky rozložte po dvou plátcích prosciutta. Oloupané kaki nakrájejte na slabé plátky, rozložte pár plátků kaki na prosciutto, přidejte rukolu, několik plátků nakrájeného sýru a přiklopte zbylými chleby.

Další články

Snídaně do postele: Čerstvé croissanty s domácím mandarinkovým džemem

Vůně podzimu: Jablkový koláč z křehkého těsta