MainContentHeadline

Pesto z ředkviček


Věděli jste, že oblíbené krémové pesto nemusíte připravovat jen z bazalky? Zkuste sáhnout po čerstvých ředkvičkách, klidně i s natí! Jejich lehká pikantnost vás dostane. Hodí se do těstovin, jako náplň do domácího pečiva, ale třeba i jen tak, namazané na krajíc chleba. Stačí jen pár základních ingrediencí.

Ingredience:

5 svazků ředkviček Bon Via
olivový olej BILLA Premium extra virgin
100 g BILLA kešu oříšků
150 g strouhaného sýru BILLA Grana Padano D.O.P.
půlka citrónu
2 stroužky česneku
BILLA Tagliatelle vaječné těstoviny
sůl v mlýnku BILLA

Postup:

Ředkvičky včetně lístků důkladně omyjte, a spolu s natí nakrájejte a vložte do vysoké mísy. Zakápněte lžící olivového oleje a ponorným mixérem mixujte. Postupně přidejte kešu oříšky, česnek a strouhaný sýr. Jakmile je konzistence tužší, dochuťte pár kapkami citronové šťávy a dle chuti dosolte. Ve větším hrnci začněte vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda jemně probublávat, vložte těstoviny do vody a vařte je asi 5–6 minut. Vodu sceďte a těstoviny promíchejte ještě horké s připraveným domácím pestem, podávejte zasypané sýrem a s na plátky nakrájenou ředkvičkou.

Další články

Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem

Vypečené rohlíčky: 5 tipů pro nejlepší domácí pečivo

Odlehčená americká snídaně snadno a zdravě.