Main Content

Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem


Mrazivé lednové dny jsou jako stvořené pro teplou polévku, která má ke všemu ten správný říz. Chilli i zázvor upevňují náš imunitní systém. Látky obsažené v zázvoru dokonce působí protizánětlivě a zlepšují zažívání. S Chilli doporučujeme pro svou štiplavost zacházet opatrně, může pro nás být zdrojem vitamínu C a silným antioxidantem. Hustá krémová polévka krásně prohřeje a trhané kuřecí maso zasytí a dodá sílu vyrazit ven, i když to za oknem vypadá na pěknou chumelenici.

Ingredience:

  • 0,5 kg mrkve Česká farma
  • 1 ks cibule
  • 100 ml BILLA smetany na vaření
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžička kari
  • 1 lžíce cukru
  • sůl BILLA Premium, barevný pepř
  • 1 lžíce BILLA zakysané smetany
  • 1 lžička sekané jarní cibulky
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • půlka citrónu
  • Vocílka kuřecí stehna spodní

Postup:

Ve vyšším hrnci krátce orestujte mrkev nakrájenou na plátky, přidejte nakrájenou cibuli a plátky zázvoru. Kuřecí stehna osolte a ze všech stran v hrnci opečte. Poté do hrnce přidejte kari a lehce společně osmahněte, aby se chutě propojily. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte doměkka. Poté přidejte smetanu a chvíli nechte probublávat. Vyndejte z polévky plátky zázvoru a kuře a polévku rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, cukrem, šťávou z citrónu a pepřem. Doplňte o zakysanou smetanu, kousky natrhaného kuřete a ozdobte jarní cibulkou a chilli.

Další články

Vypečené rohlíčky: 5 tipů pro nejlepší domácí pečivo

Vylepšená kontinentální snídaně: Vejce Benedikt s holandskou omáčkou

Pořádná snídaně: Kaiserka s vejcem a roastbeefem