Main Content

Řecký salát se sedmikráskou


Červená cibule, olivy, olivový olej, krásně zralá voňavá rajčata, to jsou ingredience, které si všichni spojíme s řeckým salátem. Nebojte se si jej připravit k obědu během teplého jarního dne. Ozvláštněte si navíc salát sedmikráskami. Usmějí se na vás z talíře pro lepší den!

Ingredience:

  • 100 g zelených a černých olivy BILLA
  • 100 g balkánského sýru BILLA Naše BIO
  • salátová okurka Česká farma
  • 150 g cherry rajčat Bon Via
  • půl hlávky římského salátu
  • půlka červené cibulky
  • hrst mladých lístků pampelišek
  • několik květů sedmikrásek
  • rustikální bageta
  • čajová lžíce extra panenského olivového oleje BILLA Premium
  • lžíce dýňového oleje BILLA Premium
  • sůl, pepř

Postup:

Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a cibuli na tenké plátky. Okurku nakrájejte na menší kostky a olivy nechte vcelku. Salát nekrájejte, ale natrhejte, aby si udržel svou křehkost. Rozpalte si grilovací pánev a krátce opečte nakrájenou bagetu. Připravenou zeleninu smíchejte s umytými lístky pampelišek a s květy sedmikrásky. Salát lehce zakápněte extra panenským olivovým olejem a podle chuti přidejte dýňový, osolte a opepřete a podávejte s křupavou bagetou.

Další články