Řízek z vepřové panenky s lehkým bramborovým salátem

Řízek z vepřové panenky

  • celá vepřová panenka
  • kukuřičná hladká mouka
  • vejce
  • kukuřičná strouhanka z cornflakes – rozválíte cornflakes lupínky do podoby strouhanky
  • sůl, bílý pepř, šťáva z mandarinky

Postup:

Nejprve maso očistíme a odblaníme, následně nakrájíme na plátky.
Jemně rozklepeme. Maso osolíme, opepříme a pokapeme mandarinkovou šťávou, díky které maso ještě více zkřehne.
Rozmícháme vejce a obalujeme řízečky. Nejprve v mouce, pak ve vajíčkách a nakonec ve strouhance.
Osmažíme po obou stranách v oleji rozehřátém cca na 180 °C.

Bramborový lehký salát

  • jarní brambory
  • jarní cibulka
  • šalotka
  • vinný ocet, šnytlík neboli pažitka
  • cornichons okurky – malé křupavé okurky naložené ve směsi bylinek a vinného octa

Postup:

Brambory uvaříme den předem ve slupce. Očistíme je a nakrájíme na plátky. Pokrájenou cibulku se šalotkou smícháme s vinným octem se šnytlíkem, solí a bílým pepřem. Směs přidáme do brambor a lehce promícháme. Dochutíme solí, pepřem a můžeme dozdobit lístky salátu.
Dobrou chuť.

Další články