MainContentHeadline

Roastbeef s restovanými fazolkami na slanině

Ingredience

  • pravá hovězí roštěná cca 1 kg
  • 1 ks menší cukety
  • 6 ks žampionů
  • 2 ks feferonky habaneros
  • 4 ks jarní cibulky zázvor – pár plátků
  • barevný pepř, sůl, šalvěj, rozmarýn
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • gurmánská a plnotučná hořčice
  • potravinářský provázek na převaz
  • 2 dl červeného vína Chardonnay

Postup:

Hovězí roštěnou pečlivě odblaníme a očistíme. Maso zformujeme a svážeme provázkem do válečku. Smícháme gurmánskou a plnotučnou hořčici a osolíme. Směsí potřeme svázané maso. Následně posypeme rozdrceným barevným pepřem, obložíme maso rozpůlenými feferonkami, cibulkami a plátky zázvoru + přidáme snítky koření – šalvěj a rozmarýn. Nakonec obložíme zbytkem zeleniny a vše zalijeme olejem a vínem. Marinujeme cca 1 h. Čím déle tím lépe, nejlepší přes noc na chladném místě. Maso pečeme v předehřáté troubě při teplotě 90 °C cca 90 minut. Nejlepší je použít gastro teploměr a u konce pečení píchnout do masa. Střed masa musí mít teplotu v rozmezí 60–65 °C. Po upečení necháme 3 minuty vychladnout a poté ještě zabalíme do alobalu, maso necháme odpočinout. Po odpočinutí cca 10 minut můžeme roastbeef servírovat.

Zelené fazolky na slanině

Slaninu orestujeme do křupava a přidáme najemno krájenou šalotku. Zprudka orestujeme a přisypeme očištěné zelené mladé fazolky. Restujeme do změknutí a zastříkneme bílým vínem. Dochutíme bílým pepřem a solí. Okamžitě servírujeme.

Dobrou chuť.

Další články