Main Content

Rustikální bageta plněná pečenou šunkou


Kombinace sladké a slané chuti mnoho lidí neláká. Věřte ale, že spojení sladkého medu s říznou hořčicí, čerstvá zelenina, kvalitní šunka a pečivo, to jsou základy, na kterých se dá stavět výjimečná svačina na cesty, ale i chutné pohoštění na piknik s přáteli.

Ingredience:

  • 1 balení Vocílka pečená šunka nejvyšší jakosti
  • 1 světlá rustikální bageta
  • listy salátů Lollo biondo a Lollo rosso (případně dle chuti jiné listové saláty)
  • 1 křepelčí vajíčko
  • 50 g BILLA Premium grilovaných paprik
  • 1 hrst listů červené řepy
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce BILLA květového medu
  • snítka tymiánu
  • čerstvě mletý pepř Billa Premium
  • olej

Postup:

Na pánvi s kapkou oleje opečte plátky šunky. Rozkrojte bagetu, vnitřkem ji položte na pánev a opečte do křupava. V malé misce smíchejte med, hořčici, jemně nasekaný tymián, mletý pepř a vše promíchejte. Listy salátu pečlivě omyjte, osušte v utěrce a natrhejte na menší kousky. Do rozehřáté pánve s kapkou oleje opatrně rozklepněte křepelčí vajíčko. Stačí minuta na pánvi, žloutek by měl zůstat tekutý. Na obě strany bagety naneste hořčičný dresing a střídavě prokládejte salát se šunkou. Na závěr přidejte křepelčí vajíčko, jako pomyslnou třešničku na dortu a vychutnávejte!

Další články