MainContentHeadline

Šafránové risotto s marinovaným uzeným lososem


Abyste si mohli dopřát pravé krémové risotto, rozhodně nemusíte do drahé italské restaurace. Bez problému ho zvládnete připravit ve vlastní kuchyni, vystačíte si totiž jen s několika ingrediencemi. A navíc, jedna sklenka vína při vaření také není k zahození. Výsledné risotto si můžete doladit přesně podle svých představ, ale kombinace šafránu a marinovaného lososa je u nás na prvním místě!

Ingredience:

  • 1 balení BILLA Premium Risotto rice
  • 4 ks menší šalotky
  • 200 ml bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • špetka šafránu
  • 2 lžíce oleje
  • 60 g strouhaného parmazánu
  • 20 g másla
  • sůl, pepř

Postup:

Nadrobno nakrájenou šalotku nechte zesklovatět v rendlíku. Přidejte rýži a lehce ji asi 4 minuty restujte. Rýži podlijte bílým vínem, počkejte, než se voda částečně odpaří a poté postupně dolévejte zeleninovým vývarem. Důležité je vývar přilívat postupně, jakmile se předchozí množství odpaří, přilijte další. Vývar tak spotřebujete asi v sedmi až deseti krocích. Rissoto ochuťte špetkou kvalitního šafránu a zamíchejte. Když je rýže měkká, vmíchejte do ní parmazán a rendlík stáhněte z plotny. Na závěr do pokrmu vmíchejte studené máslo a přidejte sůl a pepř. Ozdobte lososem, estragonem, hráškem a parmazánem.

Marinovaný uzený losos v limetkové šťávě a estragonu

Ingredience:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 balení BILLA uzený losos
  • 1 limetka
  • 1 snítka estragonu
  • sůl

Postup:

V menší misce smíchejte olej, šťávu z půlky limety a sůl. Vše promíchejte a přidejte nasekaný estragon. Plátky uzeného lososa nechte naložené v marinádě minimálně dvě hodiny. Takto naloženého lososa podávejte s připraveným rissotem, ale výborný je i jen s opečeným toastem.

Další články